Egentligen finns inga rätt eller fel inom mode och hur du klär dig. Du är självklart fri att klä dig precis som du själv vill och önskar.

Men vill du ha lite enkla tips om hur du kan matcha din outfit så läs här:

Bas plagg

Det är bra att ha en garderob med bas plagg. De plaggen är ofta lätta att kombinera med annat. Exempel på bra bas plagg är:

  • svarta byxor
  • svarta leggings
  • enkel svart bas topp
  • enkel vit bas topp

 

Självklart kan du ha mer än en, och i fler färger om du vill. Men till exempel ett par svarta byxor eller svarta leggings kan du kombinera med i stort sett allt.

Kombinera svarta byxor med…?

Svarta byxor är en bra grund. Hur byxorna ser ut får du bestämma utifrån din kroppsform. Är du bred över höfter så kan ett par byxor som är tajta just över höften och sedan raka i benen passa dig och din kropp. Är du däremot väldigt smal eller rak i kroppen så kan ett par svarta byxor som är utsvängda i benen passa bättre.

Du kan kombinera byxorna med en blommig blus, snygga toppar i vilken färg som helst, en kavaj eller cardigan eller en tunika.

Hur du kombinerar plaggen beror på vad du ska göra eller vart du ska.

En klänning året om

Självklart kan du ha en klänning som du kan ha vare sig det är sommar eller vinter.

Köp en snygg blommig klänning på sommaren. Bär den till din solbrända kropp och ett par sandaler. Matcha med något snyggt halsband och scarf i håret till exempel.

På hösten och vintern kan du kombinera denna klänning med ett par svarta leggings, ett par boots eller stövlar på fötterna, och en kofta, cardigan eller skinnjacka på dig upptill. Vola – du har en skit snygg outfit även vintertid.