Du har hela världen utanför din dörr att upptäcka. Älskar du att resa så finns det oändligt med möjligheter – det finns nog fler resmål än du någonsin kommer lyckas åka till i en livstid.. Vart du vill resa beror på vad du vill göra på din resa.

Sola och bada

Vill du åka på en skön slappa vid poolen semester, med sol och värme?

Höst och vinter kan du åka till:

Thailand

Här är det varmt och det finns gott om paradis stränder. Du kan välja om du vill bo enkelt eller på ett finare hotell med pool, spa och restauranger.
Tänk på att det kan vara hård trafik, maneter i vattnet och väldigt varmt och fuktigt klimat.
I Thailand hittar du inte bara kritvita sandstränder, de har också väldigt god mat där. Tycker du om thai mat hemma i Sverige, så kommer du nog tycka om den ännu mer på plats i Thailand.

Medelhavet

Runt Medelhavet finns många härliga platser att åka till. För att nämna några: Spanien, Grekland, Cypern, Turkiet med mera.

På alla dessa platser kan du hitta fina hotell, fina stränder, trevliga människor och sol och värme.

I Grekland är det ofta sten stränder, det kan variera om det är lite större stenar eller som små grus, eller väldigt grov sand. I Spanien är det oftast fina sandstränder som är lena och sköna att gå på. I Turkiet är det lite blandat. Det är ofta sandstrand, men sen när du går ner i vattnet så är det som 1 till 2 meter brett parti under vattnet där det är stenar. De gör mycket ont att gå på så det rekommenderas att ha badskor på sig.

Upplevelser

Vill du istället åka på en resa där du kan uppleva saker? Då kan du åka till:

Peru

Åk till Peru och vandra upp till Machu Picchu, den gamla sten staden högt upp i bergen. Här är det en magisk upplevelse att sitta och titta på sol upp- eller nergång.

Australien

Hit kan du åka för att till exempel surfa. Kan du inte surfa så finns det många kurser du kan ta, både i grupp eller själv med en instruktör. Du kan även ge dig ut på känguru safari.